Isten Egyháza Jézus Krisztus Gyülekezeti Teste

Mi a tiszta Igét hirdetjük. Hiszünk Jézus Szent Nevében!Az Üdvösséget és a Szent Szellem keresztséget hirdetjük az egész világon.Küldjétek mindenkinek tovább a Szent Evangéliumot, amit leírunk az egész világra.Jézust hirdetjük. Abba Atyánk. Ámen.

Válasz az újholdnappal kapcsolatos kérdésre

 

garibella60:
És hányadik évezred?

Válasz:

A teremtés szerint ma a 6. évezredben élünk, mivel nincs nulladik évezred.
Pontosan:120.jubileum 35.éve szombat éve 5773. 10. hónap Tebeth hónap 1.napja van.

Meg kell azonban jegyezni, hogy az Ószövetség ideje alatt Isten örök naptárát, időszámítását az akkori farizeusok és írástudók módosították. Ez 2-3 év eltolódást is jelenthet, de ezt csak részben bizonyítható a Szent Biblia újszövetségi írásai szerint, amelyből tudhatjuk azt, hogy Jézus melyik római császár, melyik izraeli király, melyik izraeli főpap uralkodása évének pontosan meghatározható ideje alatt született.
A Biblia kutatói és tudósai szerint ezért alakult ki az a vélemény, hogy Jézus i.e. 3-ban vagy 2-ben születhetett és azért lehetséges, hogy i.u. 27-ben kezdte meg a szolgálatát a földön, amely három, három és fél évig tartott és ezért datáltatott i.u. 30-31-32-re az apostolok és a tanítványok kiküldésének ideje, Pünkösd nap után az egész világra.

Mindezeket részben vagy teljesen alátámasztják az e világi történelmi adatok is, amelyeket világszerte a történelem órákon a történelemtudományok vezetői által konstruált világtörténelem adataiként teljesen elismernek.

Meg kell jegyezni, hogy az ószövetség ideje alatt még működő isteni időszámítás tudatosan azért lett módosítva, hogy az emberek nehogy megtudják azt, hogy Jézus a Messiás mikor születik meg Izraelben.

Az e világi hatalmak és a papság, élükön a főpapokkal és farizeusokkal pontosan tudta az eljövetel időpontját. De ők ragaszkodtak e világi hatalmukhoz és vagyonukhoz. Erre fényes bizonyíték az, amikor a keleti bölcsek megjelennek Heródesnél és az ő kérdésük alapján Heródes összehívott minden főpapot és a nép írástudóit és tudakozódott vala tőlük hol kell a Krisztusnak megszületnie. Lásd Máté evangéliuma 2.fejezetét!

Tudnotok kell azt, hogy Heródes nem volt zsidó. Őt a római császár tette királlyá a zsidók felett ugyanúgy, mint Pilátust helytartóvá Jézus munkássága alatt.
Heródes, bár arab származású római polgár volt, lelkiismeretesen betartotta a zsidó törvényeket.

Lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Her%C3%B3des

Igen és Ámen. Jézus nevében.

 

Bálint István János

evangélista pásztor és tanító

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 127
Tegnapi: 184
Heti: 127
Havi: 3 971
Össz.: 872 106

Látogatottság növelés
  |     |     |  
Oldal: Válasz az újholdnappal kapcsolatos kérdésre 2012.12.14.
Isten Egyháza Jézus Krisztus Gyülekezeti Teste - © 2008 - 2018 - szeretet.hupont.hu

A HuPont.hu weblapszerkesztő. A honlapkészítés nem jelent akadályt: Honlapkészítés

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »